Suomen suosituimmat jouluoluet

Siitä voi olla montaa mieltä, meneekö otsikko pahasti metsään vai osuuko se täsmälleen oikeaan. Oman kokemukseni perusteella valtaosa suomalaisista ostaa kuitenkin joulupöytäänsä sitä, mitä on marketissa eniten tarjolla, eli jotain näistä kolmesta.

Jos siis valitsee ylipäätään olutta, sillä monelle joulu on viinijuhla, mikä on sivumennen sanoen vähän hölmöä. Ainakin jos aikoo tarjota perinteisiä jouluherkkuja, joissa imelä makeus ja etikka painivat. Tuollaisessa seurassa viini kuin viini on pahassa pulassa, kun taas olut olisi helppo ja varma valinta. Tietysti viini edellä edeten voi saada aivan huikeita jouluisia yhdistelmiä, mutta suurella osalla on pöydässä kuitenkin se etikkainen rosolli silleineen, siirappinen perunalaatikko ja ylikypsä suolakinkku.

Olutta siis!

Ensimmäisessä lasissa ja kuvassa oikealla on Sinebrychoffin Jouluolut. Sen takana lymyää Olvi Jouluolut. Ja viimeisessä lasisa Lapin Kulta Luomu Jouluolut. Ulkoisesti oluet on helppo tunnistaa: Olvissa on eniten vaahtoa ja vähiten väriä. Koff on molemmilla mittareilla toisessa ääripäässä ja Lappari melko keskellä siinä välissä.

Koffin tuoksu on imelä ja metallinen, maku vetinen ja kotikaljamainen. Olvi tuoksuu paremmalta, toffeiselta ja maussakin on vähän mukavampaa, humalaista fiilistä. Lapin Kulta on aisteille paras: tuoksu on kiehtovan yrttinen ja maku paahteinen.

Sitten: pipo päähän ja syvälle. Niin että silmät peittyvät, nenäkin. Samat oluet sokkona satunnaisessa järjestyksessä ja erot kapenevat olemattomiksi. Joko pipon sisälle jääneen nenä rooli on odottamattoman suuri tai sitten edellisessä kappaleessa löydetyt erot ovat enemmän pääni kuin lasien sisältä.

Yksi asia on kuitenkin selvä: nämä eivät ole kaksisia oluita. Ovat ne nyt sentään marginaalisesti parempia kuin vastaavien oluiden perusversiot, mutta sehän ei ole kovin paljoa se.

Tämä voi olla kuorolle saarnaamista, mutta panostakaa hyvät ihmiset edes pikkaisen joulupöydän oluisiin. Alkosta saa vaikka mitä ja monesta marketistakin esimerkiksi Mufloni Huurupukkia, Malmgårdin Jouluolutta tai Brewdogin Santa Pawsia. Tehkää hyvin, pliis!

One comment

  1. Päivitysilmoitus: Jouluolutta maitokaupasta | Kaunis humala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s