Brauerei Heller Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock

Vielä toinen Alkon jouluvalikoimasta pukin pussista ulos viikonlopun puolella. Arkadian Alkosta oli perjantain Siperia luonnollisesti lopussa, mutta yllättäen myös tämä. Bambergin porukoilta löytynee kumminkin tarvittaessa jokusen kertaluokan suurempi panovoima.

Asiaan. Yllättävän heleän punaisenruskeaa. Vaahto ohut ja putoaa nopsaa millin kanneksi juoman päälle. Tuoksu savua ja savua, hiukka mallasta ehkä alla.

Ja lähtö aika timakka, melkein raikas: rapeahko. Mallas ja humalointi tulevat tasapainoisena iskuna, joka kääntyy nopeasti avokämmeneksi ja sitten silittelyksi. Olisiko järjestys ensi-iskun jälkeen jotain: savu, joku homma ja pikkuisen makea jälkimaku?

Joo, kyllä tämä on yllättävän lyhyt ja ärhäkkä, ei tätä kai hulluna ole humaloitu, mutta niin että tuntuu. Oikein mukavasti maltaiden makeus pysyy tasapainossa sillä. Savu tulee nopeasti mukaan ja sitten homma putoaa makeammaksi. En ihan tunnista tätä makua: sokeroitu pekoni tai jotain? Hyvin toimii sekin joka tapauksessa. Loppumaku kuivuu, mutta suuhun jää tahmea fiilis ja vähän mähkeä makeus.

Kokonaisuudessaan kyllä mainiota joulujuomaa. Varmasti tätä ilokseen kolpakosta kippaa, kun kinkunsiivua väliin tunkee. Näin iltaseuranakin oikein mukavaa ja letkeää, ei nyt mitään järjettömän jännää ja monimutkaista. Mutta pakkoko ollakaan.

Viileänä toimii paremmin kuin lämpimänä, jolloin makeus voimistuu varsinkin loppumaussa liikaa.

Mainokset

3 comments

    • Sammeli

      Ehkei ihan. Lihaisampi minusta. Pitää testaa uudestaan vielä.

  1. Päivitysilmoitus: Jouluoluiden kunniataulu – Katso myös järkyttävä video! | Kaunis humala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s