St. Eriks Oktober

On syyskuu, joten Oktoberfest on täällä! Näin on saksalainen loogisesti päättänyt. Itseasiassa itse bileet tuolla Münchenin nurkilla alkavat kai vasta loppukuusta, mutta Alkoon spessut jo tulivat.

Aiemmilta vuosilta lokajuhlien saksalaisista oluista on jäänyt vähän tylsä kuva: Aika lailla peruslageria, hiukka makeampana ja vahvempana vain. Voi olla, ettei vain ole sitä oikeaa sattunut lasiin.

Oli miten oli, ruotsalaisen St. Eriksin Oktober on aika kaukana raavaiden nahkahousuhansien kolpakonpaukuttelusta. Pullo on nätti kuin mikä ja pieni (0,33l). Enemmän tästä tulee mieleen rauhallinen siemailu luostarin takapihalla kuin hanurimusikiista jymisevä olutteltta.

Pyhän Erikin juoma on perin punaista, olisiko tummaa kirsikanpunaa. Vaahtoa vähän, mutta jää pitsiksi reunoille. Tuoksu maltainen.

Maku yllättää: Maltaisen täyteläinen, mutta myös humalaa on vahvasti mukana. Ei tosin mitenkään pinnassa tai selkeinä aromeina, mutta makeutta tasapainottavana kuivuutena ja jämäkkyytenä. Makeuttakin siis on, mutta hillitysti. Samalla myös tiettyä kahvimaisuutta.

Ja kun kaikki tämä on mainiossa tasapainossa, tuloksena on suorastaan loistava olut. Sopisi varmasti possunlihan tai makkaran kaveriksi kuin olutkuoha viikseen. Tämän pullollisen join saunajuomana ja siihenkin sopi oikein hyvin.

Seuraavaksi sitten juontivuorossa Prykmestarin näkemys Oktoberfest-oluesta.

Mainokset

One comment

  1. Päivitysilmoitus: Paulaner Oktoberfestbier | Kaunis humala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s